Rotary Klub Zagreb Agram organizirao humanitarnu izvedbu za Srednju školu u Sisku

U HNK u Zagrebu, u petak, 10. prosinca 2021., u organizaciji Rotary Kluba Zagreb Agram, održala se humanitarna izvedba popularne baletne bajke Orašar. Rotarijanci i njihovi prijatelji koji su i ovaj puta ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta sredstva prikupljena od karata u potpunosti će se namijeniti za stipendiranje učenica i učenika Srednje škole Viktorovac u Sisku.

Ovo je treća humanitarna predstava u organizaciji Rotary Cluba Zagreb Agram i u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem. 2019. godine, održana je i humanitarna izvedba predstave „Ciganin, ali najljepši“ u svibnju, te Orašara u prosincu. Prihodom od tih humanitarnih izvedbi obnovljeno je igralište Osnove škole Grigora Viteza u Zagrebu te podržane druge aktivnosti te škole koja uspješno provodi integraciju djece s teškoćama u razvoju u redovni osnovnoškolski sustav i kod svih učenika potiče toleranciju na različitost.

Ove godine, uslijed epidemije i nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, gdje su uz kuće, stradale i mnoge škole i gdje djeca nemaju osnovne uvjete za obrazovanje i pohađanje nastave, Rotary Klub Zagreb Agram odlučio je pomoći srednjoj školi Viktorovac Sisak, ujedno najvećoj školi Sisačko-moslavačke županije, u kojoj se više od 500 učenika obrazuje za zanimanja: kuhar, konobar, prodavač, frizer, medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i farmaceutski tehničar.

Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. Svaki rotarijanski klub ima svoju misiju potpore, a glavna misija Rotary Kluba Zagreb Agram je potpora obrazovanju. Tako svake godine organiziraju neku humanitarnu akciju čiji je prihod usmjeren za potrebe škola.

Slične objave