Humanitarnom akcijom “Korak u život” podijeljeno osam petogodišnjih stipendija

Rotary club Zagreb Kaptol i ove je godine proveo uspješno jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – “Korak u život”. Ove godine podijeljeno je osam petogodišnjih stipendija. U proteklih dvanaest godina osigurana su sredstva za 270 stipendiju, a za to vrijeme ukupno je prikupljeno 26 milijuna kuna.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Ova vrijedna humanitarna akcija je započela 2008. godine, sa željom da se osiguraju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koja imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje.

Uz brojne kompanije, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture, među kojima su i Severina, Slaven Bilić, Ivano Balić, Toni Cetinski, Gordan Kožulj, Iva Šulentić, Ištvan Varga, Daniela Trbović, Aleksandar Stanković, Bojana Gregorić Vejzović, Nina Badrić, Parni Valjak, Prljavo Kazalište i ostali popularni izvođaču hrvatske estrade.

Akcija se provodi održavanjem humanitarnih koncerata i pozivima na besplatni humanitarni broj, a pokroviteljstvo pruža predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo socijalne politike i mladih, gradonačelnik grada Zagreba kao i brojni državni dužnosnici.

Čestitamo dobitnicima uz najbolje želje za uspješnim studiranjem uz nadu da će uz pomoć dobivenih stipendija korak u život biti lakši i komforniji!

Slične objave