Suradnjom Rotary kluba Virovitica i Kazališta Virovitica do nagrađivanja izvrsnosti 7 studenata!

U subotu, 15. siječnja 2022. godine održana je kazališna predstava “Alabama”, pisca Davora Špišića u režiji Darija Harjačeka kao ostvarenje suradnje Rotary kluba Virovitica i Kazališta Virovitica. Kako je nedavno dodijeljena Nagrada hrvatskog glumišta za najbolje umjetničko ostvarenje u drami za glavnu žensku ulogu upravo Blanki Bart iz Kazališta Virovitica (uloga majke), ovo je bio izvrsni temelj i povod za poticanje mladih u ostvarenju što boljih rezultata te promidžbu važnosti i uloge kulture u društvu. U predstavi, osim Blanke Bart igraju i Goran Koši, Snježana Lančić, Monika Lanšćak, Mijo Pavelko, Goran Vučko i Draško Zidar.

Održana predstava bila je humanitarnog karaktera, a privukla je brojnu zainteresiranu publiku potvrdivši kako je našim sugrađanima kultura (i dalje) bitna unatoč pandemijskim izazovima! Ostvarenju naših ciljeva pomogli su i mnogobrojni donatori na čemu smo im iznimno zahvalni! Upravo ovom suradnjom, sedam studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a koji žive na području Virovitičko-podravske županije bit će nagrađeno poticajnim iznosom od 1.000 kuna kako bi i dalje težili izvrsnosti i realizirali ju svojim djelovanjem. Osim toga, ovih sedam studenata bit će dodatno nagrađeno sustavom mentorstva pod okriljem članova Rotary kluba Virovitica.

Reference Rotary kluba Virovitica

Donacija COOR-u i druženje sa štićenicima (kuglanje) za pomoć u opremanju učionice za strukovno obrazovanje; Donacija Općoj bolnici Virovitica – COVID-19 II pomoć (nakon kupnje vizira), a za potrebe nabavke antidekubitalnih madraca s kompresorom, tlakomjera s adapterima i pulsnih oksimetara; Djeca djeci za Božić u suradnji s COOR-om (kupnja Numicon Oxford University Press matematičko-didaktičkog materijala); Kupnja stolnog računala OŠ Miljevci i pripadajuće opreme; Simbolična donacija vizira Općoj bolnici Virovitica; Donacija Gradskom uredu Crvenog križa Virovitica – Socijalna samoposluga; Stručna predavanja: predavanje o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021.-2023.; predavanje Globalni trendovi u standardizaciji: kontrola lanca nabave kroz inspekcijske audite (trend ili dugoročno rješenje?);

Slične objave